Mitä on Natural Calisthenics?


Aloitetaan termeistä. Kun puhutaan Naturaalista kehonrakennuksesta, tarkoitetaan kehonrakennusta ilman steroideja tai vastaavia valmisteita. Calisthenics taas tarkoittaa pääosin omalla kehonpainolla tehtäviä harjoitteita. Näitä kahta risteyttämällä, syntyi Natural Calisthenics.

Oma treeni historia on kestänyt nyt noin 8 vuotta. Ensimmäiset vuodet nosteltiin ”isoja” painoja ilman järkeä ja rumilla tekniikoilla, kun haluttiin saada paljon penkistä ja isot hauikset. Pikku hiljaa hommasta kuitenkin pääsi jyvälle, kun mallia katsottiin muilta kokeneimmiltä saliharrastajilta. Mm. paikallinen luomu kehonrakentaja Tuukka Heikkinen @naturaltukedukem on ollut yksi roolimalli. ”Lihasta” tai ainakin painoa saatiin noin 15kg kerrytettyä, mutta silti homman laatu ja motivaatio vaihteli suuresti.

Reilut kaksi vuotta sitten mukaan tuli calisthenics eli kehonpainotreeni. Aluksi tavoitteena oli vaan perus käsilläseisonta. Aika nopeasti onnistuin saaman kässärin haltuun ja tästä innostuneena kässäriä ruvettiin laskemaan vähitellen kohti planchea eli nojavaakaa. Nopeasti treenikuvioihin mukaan tuli myös muut kehonhallintaa ja voimaa vaativat vaakaliikkeet, kuten frontlever eli etuvaaka ja humanflag eli ihmislippu.
Nopea kehitys ja uudet liikkeet nostivat treenimotivaation uudelle tasolle. 2018 olin katsomassa Street Workoutin Suomen mestaruuskisoja. Kässäri alkoi tuntua varmalta ja heikko planchekin taisi tuolloin jo irrota, joten tavoitteeksi tuli vuoden 2019 kisat. SM-kilpailun lisäksi vedettiin vielä 2 muuta freestyle kilpailua ja yhdet strenght skabat. Vaikka vuosi on ollu fyysisesti ehkä elämäni rankin, tämä itsensä voittamisfiilis on tehnyt ehdottomasti siitä sen arvoista.

Joten mitä on Natural Calisthenics? Minulle se on omistautumista ja elämäntapa, jonka tarkoituksena on rakentaa itsestä paras versio, josta voi olla ylpeä. Hyvää fiilistä saa toki myös siitä, kun voi omalla toiminallaan innostaa ja kannustaa muita. Kun sinulla on selvä tavoite, tiedät aina miksi lähteä salille. Tämä tavoite->toiminta->tulos pätee myös kaikkeen muuhun. Jos kiinnostuit ja haluat kuulla/nähdä lisää, seuraa tätä blogia ja käy vilkaisemassa @jereliass instagramista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s